Харків'янин зарізав випадкового перехожого. Розслідування завершено, Немишлянська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт.

Злочин було скоєно 15 жовтня 2022 року. Увечері того дня п'яний обвинувачений був біля кафе на вул. Бібліка у Харкові. З кафе вийшов чоловік і сів у припаркований поряд автомобіль. Обвинувачений підійшов до машини, відчинив двері і застромив ніж у груди незнайомця. Від поранення 43-річний чоловік помер прямо в салоні авто.

Після цього зловмисник біля входу до кафе побачив ще одного чоловіка. Він спробував ударити ножем та його теж. 46-річний чоловік ухилився від удару - зловмисник тільки розрізав куртку. Чоловік побіг у кафе по допомогу. А обвинувачений втік із місця події. Незабаром його затримали.

До трагедії вбивця не був знайомий із жертвами.

Справу розглядатиме Орджонікідзевський районний суд Харкова. Обвинуваченому загрожує від десяти до п'ятнадцяти років ув'язнення або довічне ув'язнення.

Якщо розпізнати агресивного перехожого на вулиці, це допоможе уникнути неприємних чи навіть трагічних ситуацій. Ознаки, на які слід звернути увагу:

  • людина виглядає напруженою, роздратованою або нервовою;
  • людина виглядає недружньолюбною, відповідає коротко і грубо на запитання або дивиться з загрозою;
  • людина ходить нестійко, що то, можливо ознакою алкогольного сп'яніння;
  • людина дихає важко, червоніє, тремтить чи витріщає очі;
  • людина голосно кричить, матюкається;
  • швидкі рухи можуть вказувати на те, що людина перебуває у стані агресії чи збудження;
  • якщо людина фокусується на вас, не відволікаючись на інші об'єкти, це може свідчити, що вона вважає вас загрозою.

Найкращий спосіб не стати жертвою агресії – це триматися подалі від джерела агресії. Постарайтеся якнайшвидше покинути місце, де знаходяться агресивні, на ваш погляд, люди. Суперечки та спроби довести свою правоту, навпаки, можуть мотивувати неспокійну людину на скоєння злочинів.