Силовики затримали жителя Харківської області, який допоміг росіянам захопити газове підприємство. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що під час окупації Куп'янська колишній інженер місцевого управління магістральних газопроводів почав співпрацювати з росіянами та очолив створене ними "газорозподільчезне підприємство", яке було створено на базі українського.

Фігурант змушував своїх підлеглих рити траншеї та будувати інші укріплення для російських солдатів, а також підшукував локації для зберігання російської техніки та боєприпасів на території району.

За даними обласної прокуратури, за роботу на росіян чоловікові пообіцяли 50 тисяч рублів, але грошей він так і не отримав.

Після звільнення Куп'янська чоловік намагався сховатися від правосуддя, але безуспішно. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво країні-агресору). Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.