Харківський медик Сергій Титовськой, який мешкав на Північній Салтівці та працював у приватній клініці, переїхав до Ізюмського району. Сьогодні він працює сімейним лікарем у селі Пришиб за 15 км від Балаклії і приймає пацієнтів у місцевій амбулаторії, пише "Суспільне".

Будинок на вулиці Наталії Ужвій на Північній Салтівці, де раніше жив Сергій, пошкоджений російськими обстрілами. Коли медику запропонували переїхати до Пришиба - він погодився. Тут є інтернет, мобільний зв'язок, що дає змогу лікарю спілкуватися зі своїми пацієнтами з Харкова.

Сьогодні Сергій Титовський щодня приймає до 20 людей із трьох сіл. Пацієнти вже уклали з ним понад 100 декларацій.

Як повідомив директор сільського центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Середа, Пришиб довго перебував на лінії вогню, і поля навколо досі не розмінували. До війни в місцевій амбулаторії працювали двоє лікарів, але через бойові дії вони евакуювалися. Доки не приїхав Сергій Титовськой, приймати пацієнтів було нікому. Лише раз на тиждень приїжджав лікар з Андріївської амбулаторії, який проводив огляди мешканців.

Нині в Пришиб, каже Середа, повернулися лікарі, і штат амбулаторії укомплектовано. Тепер фахівця шукають для амбулаторії в сусідньому селі - П'ятигорському.

Сергій Титовський каже, що не планує назавжди залишатися в Пришибі. Він уже подав заявку на участь у програмі "єВідновлення" і сподівається, що зможе повернутися додому до Харкова.