Минулої доби в Харківському регіоні російськими обстрілами поранено дитину і на мінах підірвалися люди. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, російські військові обстріляли населені пункти Харківської області вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ у Куп'янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах.

"Ворожими обстрілами пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі та об'єкти інфраструктури. На жаль, є постраждалі. У Куп'янську поранення отримав хлопчик 11 років, у Чугуївському районі з пораненнями госпіталізовано 65-річну жінку", - розповів Синєгубов.

Як зазначив губернатор, зараз повертатися місцевим жителям на деокуповані території до повного їх розмінування дуже небезпечно. Так, за добу на мінах підірвалися 6 мирних мешканців: 2 особи - на авто у Дергачівському районі, ще 2 - в Ізюмському та 2 - у Чугуївському районах. Постраждалих госпіталізовано.

"Закликаю всіх мешканців звільнених територій бути максимально обережними. Уникайте узбіччя доріг, лісосмуг та другорядних доріг. Пересувайтеся лише там, де вже проведено розмінування", - повідомив Олег Синєгубов.

Нагадаєемо, поліція звернулась до мешканців з проханням бути пильними, переміщатися населеними пунктами лише перевіреними дорогами. При виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів до приїзду фахівців дотримуйтесь наступних правил:

  • Не розбирайте та не піднімайте знайдені предмети;
  • Не перекладайте та не переміщуйте з одного місця в інше;
  • Не нагрівайте та не бийте вибухонебезпечні предмети;
  • Не використовуйте заряди для розведення вогню та освітлення;
  • Огородіть місце, де знаходиться вибухонебезпечний предмет;
  • Нікого не допускайте до цього місця, організуйте біля нього постійне чергування до прибуття представників відповідних служб.

При виявленні підозрілих предметів необхідно одразу повідомити за телефонами 102 та 101.