Харків'янка тричі продала неіснуючу сільгосптехніку на суму близько 1,5 мільйона гривень. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2020-21 років жінка розміщувала на платформі оголошень інформацію про продаж сільськогосподарської техніки за привабливою низькою ціною, не маючи транспорту в наявності.

"Представляючись менеджером підприємства, жінка ввела в оману трьох потенційних клієнтів. Люди переводили шахрайці гроші на карту, а вона, у свою чергу, давала їм нездійсненні обіцянки про те, що сільгосптехніка найближчими днями матиме, оскільки нібито виникли проблеми зі зняттям транспорту з обліку", - розповіли в прокуратурі.

Своїми діями шахрайка завдала потерпілим матеріальних збитків на суму близько 1,5 млн гривень.

Наразі харків'янка перебуває під вартою. Щодо неї до суду направлено обвинувальний акт за фактом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). За вчинене жінці загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, у Харкові шахрай обдурив приватного нотаріуса та покупця і продав за підробленими документами квартиру.