Харківська школа в метро буде розширюватися. У ній хочуть навчатися ще 200 дітей. Про це повідомила директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко, пише "Суспільне".

У вересні минулого року в метрошколі починали займатися близько 1 тис. дітей. Поступово кількість учнів зросла майже до 2,2 тис. У новому навчальному році в метрошколі хочуть займатися вже 2,4 тис. дітей.

Класи обладнано на п'яти станціях метро: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" і "Тракторний завод". У метрошколі є медики, безкоштовне харчування, інтернет, відеоспостереження та охорона. Дітей з усього міста безплатно підвозять автобусами в супроводі патрульної поліції.

Також у метро з січня 2024 року почали працювати групи з підготовки дітей до школи. По суботах і неділях їх відвідує 780 дітей. До програми залучено 17 садочків, створено 41 групу. Загалом у Харкові приблизно 3 тис. дітей, які 2024 року мають піти в перший клас. Тобто дошкільну підготовку в метро проходять 25%.

За словами Деменко, на метросад також є попит: відкрито набір на наступний рік.

Крім того, у Харкові побудували першу в місті підземну школу, яку відвідуватимуть 900 дітей з 1 по 11 класи. Як працюватиме така школа - у нашому матеріалі.