У Харківській області ремонтують трасу М-03 Київ – Харків – Довжанський, повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури. Це дорога стратегічного значення, якою іде забезпечення для прикордонних та прифронтових районів області, також нею йдуть гуманітарні вантажі та машини госпітальєрів.

Впродовж січня-лютого водії неодноразово скаржилися у соцмережах на стан цієї траси. Питання було порушене на засіданні Ради оборони. Через те, що цей відрізок дороги знаходиться у зоні відповідальності Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, було вирішено звернутися до премʼєр-міністра України із проханням провести ремонт дороги.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури наголосили, що причиною руйнування дороги стали перепади температури впродовж зими й те, що дорога давно потребувала капітального ремонту, який не провели через початок повномасштабного вторгнення.

Наразі дорожні робітники закривають ями. Це можна робити лише за умови сприятливої погоди: немає снігу, дощу та великого морозу. Як тільки потеплішає, ремонтів на дорозі стане більше. У компанії підкреслюють, що поки що це єдиний доступний варіант вирішення проблеми, враховуючи відсутність сталого фінансування. 

У ремонті задіяно десятки дорожніх працівників, спецмашин та механізмів. Автомобілі-термоси підвозять асфальтобетонну суміш, яку вкладають у спеціально оброблені та вирізані заглиблення, а потім трамбують катками.

Дорожники закликають усіх учасників руху зважати на дорожні знаки, що попереджають про проведення ремонтних робіт, знижувати швидкість та бути обережними й уважними.