Війська РФ пішли у наступ у Чугуївському районі Харківської області. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу від 17 серпня.

"Ворог веде наступ неподалік від Леб'яжого та Базаліївки (Чугуївський район), бої продовжуються", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку росіяни з метою коригування вогню артилерії та визначення позицій підрозділів Сил оборони активно ведуть розвідку БПЛА. Здійснювалися обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах Харкова, Петрівки, Дементіївки та ще 18 населених пунктів.

Окупанти дистанційно пройдуть місцевість біля Леб'яжого, а біля Старого Салтова та Мосьпаново завдали авіаудари.

За інформацією Генштабу, на Слов'янському напрямку противник робив вогняну поразку з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бражківка, Велика Камишеваха, Дібрівне, Вернопілля та Мазанівка. Провів дистанційне мінування території поблизу Довгенького. У районі Богородичного російські військові вели наступальний бій, успіху не мали, відійшли. Поблизу Мазанівки та Новодмитрівки бої продовжуються.

Раніше російські військові намагалися покращити свой тактичний стан у районі Питомника, але бігли, коли їх зустріли ЗСУ, які завдали окупантам втрат.