Росіяни взяли в полон 40 жителів Вовчанська. Інформації про те, чи є серед утримуваних діти, немає. Про це в етері національного марафону повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

За його словами, російські окупанти зігнали цивільних мешканців до одного підвалу і тримають їх там як живий щит, адже поруч вони облаштували свій командний штаб. Ці мешканці Вовчанська спочатку відмовлялися евакуюватися, оскільки не бажали залишати свої домівки. Коли вони спробували вийти, росіяни їм не дозволили цього зробити. Зараз, за словами Болвінова, росіяни, які називають себе працівниками ФСБ, допитують утримуваних у підвалі людей.

Також Болвінов зазначив, що чоловіку, який відмовився виконувати накази росіян та вирішив піти, окупанти вистрілили впритул у голову. Це не єдиний випадок розстрілу цивільних. За словами поліцейського, з 10 травня росіяни здійснили не один воєнний злочин: вони вбили волонтера у Вовчанську, а в селі Стариця впритул вистрілили в цивільного чоловіка.

Раніше прокуратура повідомляла про те, що росіяни беруть у полон жителів прикордонної Вовчанської громади. За даними слідства, російські війська з 11 травня насильно утримували людей у підвалі. Деяким із них 13 травня вдалося втекти і дістатися до волонтерів.

Учора, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що росіяни не дають мешканцям Вовчанська евакуюватися, щонайменше 1 людину розстріляли.

Наразі у Вовчанську продовжуються бої. Евакуація не припиняється. За інформацією ХОВА, всього з 10 травня із небезпечних районів Харківської області евакуйовано 8 779 людини, саме з Чугуївського району - 2 319 місцевих жителів.

Фото: Харків Times