На зруйнованому харківському бізнес-центрі з'явилися роботи польського Бенксі. Як пише KHARKIV Today, їх розмістив Гамлет, художник із Харкова.

Будівля на перехресті вулиць Мироносицької та Свободи сильно постраждала від російських обстрілів. Вибиті вікна і двері тут зачинили OSB-плитами, на одній з них Гамлет вивісив картини польського колеги Мацея Вогеля, якого називають "польським Бенксі".

На них зображені пані, що в'яжуть шарфи у кольорах прапорів Польщі й України. Самі прапори виходять за контури картин та переплітаються між собою, це символізує українсько-польську дружбу та підтримку сусідньої держави у війні з РФ.

Бізнес-центр "Паралель 50" постраждав під час кількох обстрілів, включаючи неодноразовий приліт ракет до будівлі обласної військової адміністрації (вона знаходиться поряд, через дорогу).

Бенксі - псевдонім анонімного англійського андерграундного художника стріт-арту, політичного активіста та режисера. Його справжнє ім'я та походження невідомі, а навколо біографії у суспільстві ведеться багато суперечок. Ніхто не знає, як він виглядає.

На початку листопада на різних будинках у Київській області, які постраждали від російської агресії, з'явилися кілька графіті, які нагадували творчість Бенксі. Згодом The Art Newspaper повідомило, що сам Бенксі підтвердив авторство сімох графіті, створених ним в Україні. А ще два він намалював у центрі Києва.