Колишнього депутата Тернівської сільради Харківської області, яка пішла на співпрацю з окупантами, судитимуть. Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, до Київського районного суду Харкова вже направлено відповідний обвинувальний акт.

Досудовим розслідуванням встановлено, що екс-депутат Тернівської сільської ради з моменту окупації населеного пункту військовими РФ підтримував, зокрема публічно, дії держави-агресора, за що отримував привілейоване ставлення від військових та представників окупаційних сил.

На початку травня 2022 року, незадовго до звільнення Тернової бійцями ЗСУ, депутат передав російським військовим, які готувалися відступати від селища, свій автомобіль "ГАЗ 31105", а також машину свого сина – "ВАЗ 2110".

Після звільнення Тернового депутата було викрито. Йому повідомили про підозру за фактом передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним або воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК).


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Харкові силовики затримали працівника Служби безпеки, який працював на спецслужби Росії. Завдяки своєму службовому становищу він передавав ворогові розвіддані про плани та діяльність ЗСУ, українські правоохоронні органи та спецслужби.