Харків'янин намагався втекти за кордон, але застряг на дереві. Про затримання ухильника повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

30-річний харків'янин і 43-річний полтавець планували потрапити до Словаччини, а звідти - перебратися до інших країн Європи. Вони приїхали на Закарпаття, дочекалися темряви і пішли маршрутом, спланованим заздалегідь за онлайн-картами. Єдине, що не врахували правопорушники, це те, що дорога може виявитися небезпечною. Одна з ділянок прикордонної місцевості виявилася підтопленою. Чоловіки забралися на дерево. З дерева вони зателефонували на номер екстреної допомоги.

Військовослужбовці та рятувальники ДСНС розпочали спільні пошуки постраждалих. Довелося витратити кілька годин, щоб знайти чоловіків і дістатися до них на гумовому човні. Розшукати втікачів вдалося за допомогою безпілотника прикордонників.

Чоловіки отримали сильне переохолодження. Медики надали їм першу допомогу та доправили до лікарні.

Щодо обох правопорушників складено адміністративні протоколи. Їм загрожує штраф або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

24 лютого 2022 року в Україні ввели воєнний стан і оголосили мобілізацію. Чоловікам віком від 18 до 60 років, придатним до військової служби, заборонено виїжджати за кордон.