Японець, який жив у харківському метро, ​​вирішив залишитись у місті назавжди. 75-річний Фумінорі Цучико приїхав до Харкова на третій місяць повномасштабного вторгнення РФ, йдеться у сюжеті ТСН.

Вийшовши на пенсію, Фумінорі вирішив подорожувати світом. Новина про війну РФ проти України застала його у Польщі; там волонтери розповіли Фумінорі про підземне життя у Харкові. Фумі, так його звуть друзі, жив на станції метро "Героїв праці". Він готував їжу, розважав дітей та дорослих. Про життя у харківській підземці розповідав у Facebook, там збирав пожертвування.

Разом із друзями японець щодня бігав під обстрілами до магазину за їжею. А коли люди виїхали з метро, ​​Фумінорі вирішив не втрачати зв'язку з ними і продовжує їм допомагати.

Тепер чоловік вирішив залишитися у Харкові назавжди: він продав свій будинок у Японії та винайняв квартиру на Салтівці. У Токіо в нього залишилися дві дорослі дочки - Фумінорі пообіцяв приїжджати до них на свята.

"Харків - це круто! І я житиму в Харкові і після перемоги. Я тут назавжди і допомагатиму харків'янам", - заявив японець.

Наразі Фумінорі допомагає продуктами пенсіонерам.

Харкову та області у цій війні допомагає весь світ, не виключаючи знаменитостей. Наприклад, після зустрічі губернатора Олега Синєгубова, що відбулася в листопаді, з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом Харківська область отримала партію електрогенеруючої техніки й обладнання для її сервісного обслуговування. А Том Хенкс, Катрін Денєв і Ален Делон передали на аукціон свої речі, щоб зібрати кошти на відновлення лікарні в Ізюмі.