Відомі актори передали на аукціон свої речі, щоб зібрати кошти на відновлення лікарні в Ізюмі на Харківщині. Про це розповіли у Фундації Олени Зеленської.

Відомий французький кінорежисер і лауреат премії "Оскар" Мішель Хазанавічус зробив внесок у розмірі 125 тисяч євро у Фонд Олени Зеленської. Кошти будуть спрямовані на відновлення Ізюмської міської лікарні, яку частково знищили та пограбували російські військові.

Режисер організував благодійний аукціон. У ньому взяли участь десятки представників кіноіндустрії з усього світу, виставивши свої особисті речі як лоти. Зокрема, актор Том Хенкс надав друкарську машинку зі своєї особистої колекції, Катрін Денєв – власну косметичку, Ален Делон – фотографію з кінофільму "Басейн", надруковану на дереві, Наталі Портман – кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом.

22 23 24 25

“Опір, героїзм, людяність, хоробрість, солідарність – я вважаю, що історії про це треба розповідати людям у Франції та світі. Це ті цінності, які дозволили вашій країні перемогти велику та могутню Росію", - сказав кінорежисер.

Нещодавно Олена Зеленська представила Фонд під час свого візиту до Парижа та розповіла гостям заходи про місію та проекти Фонду – зокрема про відновлення лікарні в Ізюмі. На даний момент Ізюмська міська лікарня, яка слугувала опорною медичною установою для майже 150 тисяч осіб – це основний пріоритет діяльності Фонду. Корпуси лікарні частково знищені, а медичне обладнання, що вціліло, розікрали російські окупанти. За словами Олени Зеленської, лікарню потрібно відбудовувати прямо зараз, бо мешканці Харківської області практично щодня підриваються на мінах, і їм потрібна невідкладна допомога.

Харкову та області допомагають і інші знамениті люди. Так, після зустрічі голови ХОВА Олега Синєгубова, що відбулася в листопаді, з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом Харківська область отримала партію потужної електрогенеруючої техніки. Також надійшло обладнання для її сервісного обслуговування.