Сильний вітер 14 грудня повалив у Харкові 31 дерево і 175 великих гілок, повідомили в міськраді.

Такі випадки були в Індустріальному, Київському, Салтівському, Немишлянському, Слобідському та Шевченківському районах. Комунальники вже розпиляли та вивезли більшу частину повалених дерев і гілок.

Негода призвела до НП і в районах Харківської області. У Близнюківській громаді за останні три дні вітер звалив 270 електроопор. Тисячі місцевих жителів залишилися без світла. У Лозівській громаді вітер звалив сотні дерев і гілок.

Складна ситуація склалася на дорогах. У Харкові близько 2 тис. працівників підприємств "Харківблагоустрій" і "Харківзеленбуд", 69 автомобілів і тракторів розчищають мокрий сніг. Тротуари, пішохідні доріжки, виходи з метро, зупинки громадського транспорту та внутрішньоквартальні дороги посипають протиожеледними засобами.

Також сніг прибирають бригади "Шляхрембуду". 15 грудня на дорогах Харкова працюють 163 робітники та 98 одиниць спецтехніки підприємства. За попередню добу вони вивезли майже 350 кубометрів снігу та криги, використали 568 кубометрів піщано-сольової суміші та 612 тонн солі.