Житель села Кам'янка Ізюмського району Василь Соляник понад 40 років збирав колекцію платівок. За час окупації села колекцію знищили росіяни, але тепер чоловік отримує посилки з усього світу, пише "Суспільне".

Кам'янка розташована на правому березі річки Сіверський Донець за два кілометри від Ізюма. До російського вторгнення тут проживало 1,2 тисячі осіб. Село на початку війни опинилося в окупації, тут точилися запеклі бої, внаслідок чого в Кам'янці не залишилося жодного цілого будинку. Звільнили село під час контрнаступу ЗСУ восени 2022 року.

Під час окупації в будинку Василя Соляника жили росіяни. Хтось із російських солдатів знищив його колекцію платівок, у якій налічувалося понад 500 примірників. Частину платівок росіяни просто викинули, частину - вкрали. Кілька своїх платівок Василь нещодавно знайшов у покинутому будинку. Колекція, зізнається чоловік, особисто для нього була безцінною.

Сьогодні Василь отримує платівки, програвачі та колонки з усього світу - зі США, Великої Британії, Польщі та різних міст України. Каже, що не очікував такої реакції та допомоги від людей. Однак послухати подаровані платівки поки що не може: у його будинку немає світла.

Серед подарованих меломанами платівок є й дублікати: їх чоловік планує віддати на благодійність або роздати. А до своєї колекції хотів би повернути вкрадені росіянами платівки Оззі Осборна та AC/DC.