У Харкові в нічний час на вулиці виведуть більше поліції. Про це повідомив начальник облуправління поліції Володимир Тимошко.

За його словами, це необхідно, аби боротися із панікою та мародерством. Автомобілі поліції будуть рухатись з маячками.

Чергові частини поліції, незважаючи на відсутність електроенергії, будуть працювати безперервно. У разі необхідності харків’яни можуть звертатися до будь-кого з поліцейських.

Мародерство залишається однією з основних проблем воєнного часу. Перші випадки крадіжок кинутого майна було зафіксовано у Харкові ще наприкінці лютого, тобто у перші дні війни. Поліція, а іноді й прості люди розпочали боротьбу з мародерами. Навесні їх ловили по кілька людей на день.

Восени ситуація стала кращою – про випадки мародерства повідомляють рідко. Тим не менш, криміногенна ситуація в місті залишається не найблагополучнішою, особливо у найбільш постраждалих від обстрілів, а тому напівпорожніх районах, наприклад, на Північній Салтівці. Нещодавно мер Харкова Ігор Терехов просив посилити патрулювання цього району через зростання злочинності.

Ситуація погіршується тим, що в Харкові, як і раніше, не працює вуличне освітлення, а це означає, що приблизно з п'ятої вечора більше 12 годин місто фактично занурене у темряву.