Харківський театр "Время Ч" переїхав до РФ і змінив назву на "Питер". Творчий кістяк театру - режисерка Жанна Богусевич, актори Сергій Лістунов і Дар'я Терновська - влаштувалися в Санкт-Петербурзі, де створили нову театральну студію, повідомила на своїй сторінці у Facebook актриса Владлена Святаш.

Ще у квітні 2023-го театр "Время Ч" давав вистави в Харкові. А вже влітку режисерка театру Жанна Богусевич зробила пост у забороненій в Україні соцмережі "ВКонтакте" про свій переїзд до Санкт-Петербурга. Актори Сергій Лістунов і Дар'я Терновська також змінили в цій соцмережі місце проживання - з Харкова на Санкт-Петербург.

image

Переїзд акторів до РФ обурив їхніх колег.

Режисер харківського "Театру 19" Ігор Ладенко у відкритому листі до актора Сергія Лістунова, який у нього працював, зазначив, що їхати добровільно до тих, хто обстрілював Харків ракетами, - "за межею розуміння", і нагадав, що зрадників ніде не люблять.

Зі свого боку голова ХОВА Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook заявив про анулювання почесної грамоти, виданої в березні 2023 року Жанні Богусевич за вагомий внесок у розвиток культури, а також доручив профільному департаменту провести перевірку, хто подавав клопотання про її нагородження.

За словами губернатора, "ганебно виступати на сценах ворожої РФ, поки харків'яни кожен метр української землі звільняють від окупантів ціною життів".