У Харківській області знищено російський склад боєприпасів. Про це повідомив начальник Харківського гарнізону бригадний генерал Сергій Мельник.

За його інформацією, бійці підрозділу аеророзвідки "Марсель" завдали удару по позиціях військових РФ у районі Дворічної. В результаті було знищено два бліндажі противника та склад БК.

Мельник зазначив, що "кожен окупант, який тішить себе наївними планами втриматись на українській землі, буде знищений".

Дворічна Куп'янського району знаходиться практично на лінії фронту, за кілька кілометрів від неї - "сіра зона" та бої. Селище постійно фігурує у зведеннях Генштабу: війська РФ неодноразово намагалися наступати на Дворічну, але українські військові тримають оборону.

Українська аеророзвідка сьогодні використовує нові технології. Майстерність наших розвідників дозволяє в рази знизити витрати артилерійських припасів та збільшити їхню ефективність, розповів керівник підрозділу військової розвідки TERRA Микола Волохов, позивний "Абдула".

За словами Волохова, сучасна війна - це війна артилерії та ракетних систем. На початку повномасштабного вторгнення РФ Україна хоч мала певний запас снарядів, але дуже швидко його витрачала. Тут допомагає аеророзвідка: якщо вогонь ведеться без корекції, потрібно використати близько 100 боєприпасів ствольної артилерії, а з коригуванням досить і 10.

Волохов пояснив, що артилерійські системи купити надзвичайно складно, а ось дрони DJI, якими користуються розвідники, можна вільно замовити та купити (ціна - від 23 тис. гривень).