Уранці 14 листопада армія РФ вдарила по селищу Козача Лопань. Про це повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

За його словами, внаслідок обстрілу в селищі пошкоджено кілька приватних будинків. На місцях уже працюють профільні служби.

Пораненнь зазнали двоє людей - 70-річний і 77-річний чоловіки, медики надають їм допомогу. Крім того, під завалами одного з будинків виявили 85-річну маломобільну жінку: її відвезли до лікарні.

Староста Козачої Лопані Людмила Вакуленко розповіла "Суспільному", що росіяни обстрілювали селище протягом години, а потім продовжили обстріл після невеликої перерви.

За даними обласної прокуратури, по селищу били з артилерії. За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудове розслідування.

Козача Лопань розташована на півночі Харківської області. До війни тут проживало понад 5 тисяч осіб. До кордону з РФ від селища - два кілометри, тому російські війська можуть обстрілювати селище навіть зі своєї території.

Голова ХОВА Олег Синєгубов розповів, сьогодні, 14 листопада, росіяни також вдарили авіабомбою по селу Чернещина Ізюмського району. У селі пошкоджено приватний будинок. Люди не постраждали.