На Харківщині за кермом машини загинув підліток. Про це повідомили у поліції.

Аварія сталася 12 листопада близько 15:30 у Зміїві. 15-річний хлопець за кермом Daewoo не впорався з керуванням і злетів із дороги в кювет. На фото видно, що металевий відбійник буквально проткнув машину наскрізь. У автомобілі Daewoo перебували ще двоє 15-річних пасажирів. Один із підлітків із травмами доставлений до лікарні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

В останні тижні в новинах Харкова, окрім військового "порядку денного", знову, як і до війни, з'явилося дуже багато ДТП. Аварії, на жаль, нерідко – смертельні – стаються у місті та області чи не щодня. Це може бути пов'язане як з активним поверненням харків'ян до міста, так і з тим, що у Харкові немає вуличного освітлення, а темніє вже дуже рано. Як наслідок – машини влітають у бетонні блоки, а пішоходи, які не користуються світловідбиваючими елементами, потрапляють під колеса авто. Так, увечері 11 листопада в районі перехрестя Харківського шосе і вулиці Рудика зіткнулися Opel і Ford, які рухалися назустріч один одному. Від удару Opel розірвало на частини, травми отримали чотири особи.