"Зміївський машинобудівний завод" і ФОП Ченцов О. О. оштрафовані за змову під час закупівлі пральної машини для Харківського СІЗО. Про це повідомили у Східному міжобласному відділенні Антимонопольного комітету України.

В АМКУ довели, що під час торгів у 2020 році їхні учасники "узгоджували свою поведінку". Це - порушення закону України "Про захист економічної конкуренції". У підсумку підприємця і завод оштрафували на загальну суму 38 400 грн.

Зміївський машинобудівний завод був заснований 1923 року як лісопильний, а пізніше обозний завод, який у різний час випускав брички, сільгоспінвентар, обози для потреб народного господарства та армії.

З 1957 року там почався випуск промислового прального обладнання, машин для хімічного чищення одягу, конвеєрів, прасувальних ковзанок. Продукція в ті роки постачалася в Монголію, Кубу, Лаос, В'єтнам, Румунію, НДР, Сирію, Іран, Австралію, Болгарію, Чехословаччину, Єгипет.

До вторгнення РФ Зміївський машинобудівний завод вважався найбільшим виробником промислового прального обладнання в Україні.