На Лозовій Харківщині частково повернули вуличне освітлення. За словами міського голови Лозової Сергія Зеленського, ліхтарі вмикатимуть щодня з 18:30 до 21:00.

Вуличного освітлення у Лозовій не було з початку вторгнення, зараз є локальні дефекти. Після того, як їх усунуть комунальники, ліхтарі планують увімкнути і в селищах громади – зокрема, у Панютиному, Краснопавлівці, Орільці. Кошти на витрати на електроенергію закладено у бюджеті громади.

Крім того, Лозова одержала від товариства Червоного Хреста потужний генератор. Його передали КП "Теплоенерго". Завдяки такому потужному джерелу альтернативної енергії підприємство зможе захистити тепломережі від розмерзання у разі тривалого знеструмлення.

Щодо вуличного освітлення у Харкові, 13 березня на брифінгу міський голова Ігор Терехов заявив, що його повернуть, коли це дозволить баланс в енергосистемі. Але вже вчора ввечері харків'яни постили у соцмережах фото з ліхтарями, що горять, у центрі міста, на Павловому Полі, Олексіївці, ХТЗ і так далі.