Наступного року в місті Харкові планують відновити 157 будинків. У них проведуть капітальний ремонт і реконструкцію, а також відремонтують фасади, дахи та утеплять, повідомив заступник директора міськдепартаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов.

За його словами, ремонтуватимуть будинки, відновлення яких потребуватиме мінімальних витрат і де більше шансів зберегти цілісність самої конструкції. Що довше об'єкт стоїть пошкодженим - то вища вартість його ремонту в майбутньому.

Сьогодні в реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна - 424 об'єкти, що потребують капітального ремонту, реконструкції та реставрації. Цей перелік постійно поповнюється. Управління капітального будівництва зараз працює над 342 проєктами.

На Форумі мерів у Женеві міський голова Ігор Терехов говорив, що Харків є одним із найбільш постраждалих від російської агресії міст України. У місті зруйновано або пошкоджено 5,2 тис. будівель. Загальний збиток, який російські війська завдали місту, оцінюють у суму близько 9,5 млрд доларів.