В окупованій Боровій місцеві жителі труяться гуманітарною допомогою, яку роздають росіяни. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Борівська громада досі залишається окупованою російськими військовими. Тут не працює банківська система, неможливо перевести в готівку гроші, хоча українська влада продовжує нараховувати пенсії, бюджетникам - зарплати.

"Позбавивши борівчан можливості працювати, отримувати зарплати та пенсії, окупанти періодично видають себе за благодійників та роздають продовольство населенню як гуманітарну допомогу. Відомі неодноразові випадки, коли люди отримували розлади травлення та труїлися продуктами російської гуманітарки", – розповіли у Борівській селищній раді.

Так, у селищній раді зазначили, що харчові отруєння отримали, зокрема, і члени сімей активних колаборантів, зокрема, із села Піски-Радьківські, які, ймовірно, споживали ці продукти більше за інших.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що в окупованій Боровій запрацював російський "пенсійний фонд". Очолила псевдоустанову колишня співробітниця контрольно-ревізійного управління (КРУ). Тут пенсіонерам видають допомогу у розмірі 10 тис. рублів та обіцяють виплату пенсій по 8 тис. рублів.