Азербайджанські будівельники зацікавлені в роботі в Харкові. Про це повідомили у міськраді за підсумками перемовин, які провів мер Ігор Терехов із з будівельними компаніями Азербайджану.

Під час онлайн-зустрічі сторони обговорили можливості подальшої співпраці, пріоритетні напрямки відновлення Харкова та реалізацію спільних інвестиційних проєктів. У заході взяли участь представники 23 зарубіжних будівельних компаній.

Терехов поділився планами розвитку та результатами відновлення житлового сектору Харкова з представниками Асоціації будівельників Азербайджану. Міський голова запевнив їх у підтримці та прозорості роботи Харківської міськради, а також запросив до міста, щоб вони на власні очі побачили масштаби руйнувань.

За словами голови правління Асоціації будівельників Азербайджану Раміза Ісаєва, їхня країна послідовно підтримує Україну у війні з РФ, а азербайджанські компанії зацікавлені у відновленні зруйнованого житла та інфраструктури Харкова.

За попередніми оцінками, для відновлення Харкова потрібно 9 млрд доларів. Ігор Терехов назвав таку суму надто великою для міста, тому міська влада розраховує на міжнародних партнерів.

Надавати допомогу у відновленні Харкова виявила бажання також Всесвітня лютеранська організація. У пріоритеті - відновлення пошкоджених обстрілами приватних будинків і шкіл та надання гуманітарної допомоги найбільш постраждалим.