Харків'янин отримав довічний ув'язнення за подвійне вбивство. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що засуджений убив рідних діда та бабусю під час сімейної сварки.

Слідству та судам знадобилося шість років, щоб поставити крапку в кривавій історії. Злочин було скоєно у квітні 2016 року. Чоловік, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, посварився з дідусем і бабусею. Під час конфлікту він схопив ножа та накинувся на родичів. Спочатку він завдав кілька ударів у груди бабусі, потім розправився з дідусем. Від отриманих травм обидва старі померли. Онук обшукав квартиру родичів, знайшов гроші та втік.

За кілька днів після вбивства чоловік здійснив розбійний напад на перехожого. Він приставив ніж до горла жертви, відібрав телефон і гроші. Потім злочинець змусив потерпілого зняти з банківських карток готівку, яку теж забрав собі.

Щоб заплутати сліди, зловмисник вирушив до Полтави. При цьому він порушив правила адміністративного нагляду, які раніше були встановлені для нього судом.

Злочинця було затримано, і після розслідування він опинився на лаві підсудних. Суд першої інстанції виніс вирок – 15 років позбавлення волі. Однак у прокуратурі з таким рішенням не погодилися і подали апеляцію з метою домогтися жорсткішого покарання.

У результаті Харківський апеляційний суд призначив чоловікові покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Але із цим рішенням уже не погодився засуджений. Справа перейшла до Верховного суду України, який залишив чинним рішення суду апеляційного. У результаті за вбивства, грабіж та розбій 32-річний харків'янин отримав найсуворіше покарання із існуючих в Україні.

Станом на 2022 рік в Україні довічне ув'язнення відбувають 1536 осіб. Як повідомляли в апараті уповноваженого Верховної Ради з прав людини, за цим показником Україна є лідером серед європейських країн. Шанс на свободу у засудженого на довічне також є – це помилування президентським указом після 20 років відсидки.