Пенсіонерка з Гоптівки Харківської області подарувала бійцям теробороні автомобіль УАЗ, який під час окупації ховала від російських солдатів. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

Село Гоптівка розташоване за 3 кілометри від кордону з РФ. До війни в населеному пункті мешкало близько тисячі осіб. Гоптівка була окупована в перший день війни, 24 лютого 2022 року. Село було звільнено 11 вересня під час контрнаступу ЗСУ.

В'ячеслав Задоренко розповів, що Клавдія Чирко під час окупації відкрито висловлювала свою позицію і одного разу дивом вижила під час прильоту ворожого снаряда.

Восени минулого року пенсіонерка передала місцевій владі інформацію про схованку російських боєприпасів, які вивезли та передали на потреби ЗСУ.

Крім того, пенсіонерка зуміла півроку приховувати від російських військових автомобіль УАЗ, що залишився від покійного чоловіка. Під час окупації вона ховала машину в сараї, а зараз вирішила подарувати бійцям тероборни. За допомогою волонтерів автомобіль відремонтували та пофарбували, після чого Клавдія Чірко особисто передала ключі та машину захисникам зі 113-ї бригади ТРО ЗСУ.