Силовики викрили банду, яка під виглядом працівників СБУ грабувала харків'ян. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Встановлено, що озброєні зловмисники, представляючись працівниками СБУ, вривалися до осель містян і під виглядом проведення "обшуків" відбирали цінності.

На початку липня члени банди скоїли розбійний напад на квартиру сімейної пари, відібравши в людей золоті прикраси на загальну суму понад 20 тисяч доларів. Ватажку банди цього здалося мало, і він почав вимагати в чоловіка ще 5 тисяч доларів - нібито для "закриття" проти нього кримінального провадження.

У разі відмови платити зловмисник погрожував розправою близьким жертви.

Співробітники СБУ спіймали ватажка банди "на гарячому" - під час передачі йому всієї суми "данини" від потерпілого. Фігурантом виявився 33-річний харків'янин, раніше судимий за скоєння тяжких злочинів. Під час обшуку в нього знайшли форму з відзнаками СБУ, а також пістолет ТТ із боєкомплектом.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою.

Наразі правоохоронці проводять розслідування, щоб притягнути до відповідальності решту членів банди. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

photo-2023-07-12-10-00-32