Унаслідок ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району 6 дітей залишилися круглими сиротами. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Без батьків залишилися:

  • двоє маленьких синів Максима та Аліни Сірокурових;
  • старший син Ольги Пащенко;
  • троє дітей Ольги та Анатолія Пантелєєвих.

За словами Олега Синєгубова, багато українців захотіли цих дітей всиновити, тому в разі потреби запроваджуватимуть інститут усиновлення.

Губернатор додав, що 36 сім'ям, які постраждали через ракетний удар по Грозі, виплачуватимуть грошову допомогу з обласного бюджету. Крім того, є домовленості з фондом ЮНІСЕФ і з французькими фондами, які також нададуть матеріальну допомогу.

Російські війська вдарили по Грозі 5 жовтня. Ракета "Іскандер" влучила в кафе, де влаштовували поминки за загиблим військовослужбовцем Андрієм Козирем. Унаслідок удару по кафе загинули 55 осіб. Ідентифікація тіл загиблих триває. Кілька людей ще вважаються зниклими безвісти.

За даними СБУ, у наведенні російської ракети на кафе підозрюють двох місцевих жителів - 30-річного Володимира Мамона і його молодшого брата, 23-річного Дмитра Мамона. Під час окупації села вони пішли працювати до росіян, а після втекли до РФ. За версією силовиків, від початку жовтня брати почали збирати інформацію про підготовку перепоховання Андрія Козиря, і дізнавшись точну адресу і час поминок, передали ці дані росіянам.