Родичі загиблих і постраждалих унаслідок ракетного удару по селу Гроза Харківської області отримають гроші. Допомогу буде виділено з обласного бюджету, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Так, 37-ми сім'ям загиблих виплатять по 30 тис. грн. По 50 тис. грн. отримають 6 сімей, члени яких постраждали і перебувають у важкому стані.

Олег Синєгубов додав, що також досягнуто домовленостей із Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, щоб виплатити по 6600 грн. на кожну постраждалу дитину і кожній постраждалій сім'ї, де є діти. Також ХОВА досягла домовленості з французькою гуманітарною організацією ACTED - партнером ООН - щодо виплат у розмірі 10800 грн. кожному постраждалому.

Ракетного удару по селу Гроза було завдано 5 жовтня. Російська ракета "Іскандер" влучила в місцеве кафе, де люди зібралися на поминки. Наразі відомо про 51 загиблого, але кількість жертв може збільшитися. За даними прокуратури, є звернення від родичів 5 осіб, які, ймовірно, перебували в кафе, але наразі їх немає серед ідентифікованих (ідентифіковано 49 осіб на 9 жовтня). Ці люди поки що вважаються безвісти зниклими. Дітей серед них немає.