На Харківщині взяли в полон чотирьох диверсантів-"вагнерівців". За даними СБУ, співробітники приватної військової компанії “Вагнер” діяли у складі двох груп, які проникли до регіону.

ПВК “Вагнер” – російська приватна військова компанія, яка була створена у 2013 році. З 2014 року група воювала на території України, а потім – Сирії. Після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну бійці компанії "Вагнер" також беруть активну участь у військових діях на стороні країни-агресора. Загальна кількість бійців компанії оцінюється в 8 тисяч осіб.

Фахівці СБУ знайшли "вагнерівців" за допомогою квардрокоптера з відеокамерою. При захопленні одного з диверсантів було вбито, чотирьох вдалося взяти в полон. Серед них – і командир ДРГ, який під час допиту розповів про місця, де катували мирних людей.

Хід операції було знято на відео за допомогою квадрокоптера. Судячи з кадрів, диверсанти засіли у приватному будинку. Співробітники СБУ обстріляли будинок із бронемашини, після чого розпочали штурм будівлі. У затриманих відібрали автомати Калашнікова та гранатомети, а також документ на ім'я громадянина РФ.

Людина, яка представилася старшим у ДРГ, повідомила, що перебуває в 16-й бригаді у званні сержанта. За його даними, групу висадили на “точку”, дали вказівку спостерігати та чекати на підкріплення. Під час наступу ЗСУ ДРГ опинилася на території, зайнятій українськими силами оборони.

За даними СБУ, ця диверсійна група займалася тортурами українських громадян.