Сім'я хлопчика, який загинув під час удару "Іскандером" по житловому будинку, повернулася до Харкова влітку. Хрещена загиблої дитини Анна Швецова розповіла "Суспільному", що на початок вторгнення РФ мати Трохима Олександра була вагітна. Сім'я довгий час залишалася в Харкові. Батьки займалися волонтерством, збирали гуманітарну допомогу і розвозили її по всьому місту. 

Восени 2022 року сім'я поїхала до Вінниці. На початку цього літа повернулися. 

Уранці 6 жовтня війська РФ завдали ракетного удару по Харкову. "Іскандер" влучив у триповерховий житловий будинок в Основ'янському районі. 10-річний Трохим і його 68-річна бабуся загинули. Батьки та 11-місячний брат Трохима дістали поранення. Загалом було поранено 30 осіб.

Про Трохима хрещена розповіла, що він був різнобічною дитиною, займався в багатьох гуртках. У родині завжди було тепло і душевно. До Трохима, каже Анна, вона ставилася як до рідного.

"Я приходила туди, як у другий дім. Я завжди Олегу та Олександрі (батьки Трохима - SQ) була вдячна, що ми стали кумами, і коли заходила до їхнього дому, то казала: "Дякую, що подарували мені сина". У мене немає власних дітей ще, у мене був єдиний син, життя якого забрали", - каже Анна.

Фото: "Суспільне"