Унаслідок ракетного удару по селу Гроза в Куп'янському районі загинули вже 53 людини. Про це на брифінгу повідомив начальник Слідчого управління харківської поліції Сергій Болвінов.

За його словами, ці дані ще не остаточні, оскільки ДНК-експертизи тривають і п'ятеро людей досі вважаються зниклими безвісти.

Болвінов зазначив, що тіла настільки понівечені вибухом, що їх доводиться збирати буквально по частинах. ДНК-лабораторії працюють цілодобово, і криміналісти провели 288 досліджень.

Раніше правоохоронці припустили, що, оскільки ракетний удар по Грозі був дуже точним, координати росіянам міг передати навідник.

За словами Болвінова, слідчі перевірили на причетність до злочину власника кафе, де проходили поминки за загиблим українським військовим. З'ясувалося, що господаря закладу раніше притягували до кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність, пише "Думка". але доказів того, що він може виявитися навідником, немає. Крім того, у момент ракетного удару по Грозі у власника кафе загинули сестра і племінниця.

Загалом на причетність до наведення ракети по кафе перевірили понад 50 осіб, але обшуки результатів не дали.

На місці прильоту в Грозі правоохоронці вилучили уламки ракети "Іскандер-М". Зараз слідчі з'ясовують, звідки росіяни її випустили.