Кількість загиблих у кафе в селі Гроза в Куп'янському районі, по якому росіяни вдарили 5 жовтня, зростає. Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, уже відомо про 51 жертву.

51-й загиблий помер уже в лікарні.

Ігор Клименко розповів, що серед загиблих - одна дитина. Удар по кафе був настільки сильним, що стать і вік загиблої дитини встановити поки не вдається, повідомив в ефірі "Радіо Донбас Реалії" речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Кілька постраждалих зараз перебувають у лікарні, за їхні життя борються медики. Загалом поранення дістали 7 осіб, серед них 6 жінок, більшість яких старші за 50 років, і 55-річний чоловік. Дві жінки перебувають у важкому стані, стан решти постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості.

Поки вдалося впізнати 29 загиблих. Решта тіл, каже Клименко, сильно постраждали.

Під завалами кафе можуть бути ще люди. На місці продовжують працювати півсотні поліцейських, 75 рятувальників, 60 медиків, спецтехніка.

Будівля кафе-магазину повністю розбита. Тут зібралися люди на поминки свого односельця. За попередніми даними, удар по кафе завдав "Іскандер". Це російська балістична ракета класу "земля-земля". Вперше РФ представила "Іскандер" у серпні 1999 року. Дальність польоту - 500 - 700 км, маса бойової частини ракети - 480 кг.

Ігор Клименко зазначив, що СБУ і поліція з'ясовуватимуть, чи міг хтось передати росіянам інформацію про кафе і те, що там будуть люди.