Актори Харківського академічного театру музкомедії об'єдналися та співають для солдатів ЗСУ та переселенців. З березня артисти виступали у метро, ​​розповів директор та головний режисер театру Ігор Коваль.

"Майже всі станції метро ми об'їхали з концертами. Дуже добре люди зустрічали, зі сльозами на очах. Я виступав перед останньою патріотичною піснею з гімном. Потім відкрили метро, ​​ми почали їздити по військових частинах, у лісі співали та на базах, були у шпиталях, лікарнях, у будинках відпочинку, де переселенці", - поділився Коваль.

За його словами, репертуар колективу складається з українських та патріотичних пісень.

"Ми - така собі українська АВВА: дві дівчини - світленька, темненька і два хлопці. І цього достатньо. У нас колонка наша. Все, що потрібно - 220 вольт і щоб нас доставили. Ми не можемо велику групу із собою возити: оркестр, інструменти . Це демаскує", - пояснив Ігор.

"Популярна пісня "Червона калина", коли виконуємо – встають усі. А у військових частинах акапельно просять гімн України виконати. Концерт година триває, а наприкінці люди ще хочуть того, що дає надію на перемогу. Запрошують нас і місто, і область, різні громади", - каже головний режисер театру.

Основна частина колективу театру зараз на простої, всього колектив складається із майже 300 працівників, каже Ігор Коваль.

"Солістки наші роз'їхалися багатьма країнами світу і там роблять, що можуть. З Польщі, Німеччини, Італії висилають афіші з нашими актрисами, які співають у різних містах. Там скрізь пишуть, що це Харківський академічний театр музичної комедії, наші представники", - каже Коваль.

На його думку, війна дала творчим людям безліч матеріалів для нових творів:

"Зараз війна дала стільки сюжетів, що можна писати п'єси та музику. Нам потрібно п'єси, щоб це писали драматурги. Стільки сюжетів: сім'ї руйнуються та роз'їжджаються по всьому світу, хлопці воюють, жінки десь за кордоном".