У Харкові співвласникам багатоквартирних будинків місто частково компенсуватиме витрати на ремонт житла. Відповідну програму підтримки ЖК та ОСББ ухвалили 10 серпня на сесії Харківської міськради.

Згідно з рішенням сесії, для ЖК та ОСББ знижено частку у співфінансуванні ремонтних робіт.

Тепер співвласники багатоквартирних будинків можуть розраховувати на участь у програмі на умовах співфінансування з міською територіальною громадою, якщо нададуть не менше ніж 1% коштів від загальної вартості ремонтно-відновлювальних робіт. Раніше програма передбачала співфінансування у розмірі 25% на 75%, або 30% на 70%.

"Кошти можна направити на капітальний та поточний ремонт багатоквартирних будинків, заходи щодо енергоефективності та благоустрій прибудинкової території, якщо вона знаходиться у власності або користуванні співвласників", - розповіли у міськраді.

За словами харківського міського голови Ігоря Терехова, це рішення спрямоване на підтримку городян, які зараз не можуть платити за ремонт будинків та їх відновлення.

Крім того, передбачено підтримку ЖБК, ОСББ та керуючих багатоквартирними будинками за напрямом "Ліквідація пошкоджень внаслідок надзвичайних ситуацій, бойових дій та терористичних актів" для проведення заходів щодо усунення аварійного стану житлового фонду.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що харків'яни, чиє житло за час війни постраждало від російських снарядів, мають намір позиватися до РФ і вже подають заявки про відшкодування збитків до Європейського суду з прав людини.