Комунальне підприємство "Харківводоканал" рекомендує мешканцям Харкова завжди мати достатній запас питної води для першочергових потреб у разі можливих надзвичайних ситуацій. Це пов'язано з ризиками тимчасових перебоїв водопостачання через ворожі обстріли критичної інфраструктури.

"Ворожі атаки завдають величезної шкоди водопровідно-каналізаційному господарству міста. Внаслідок цього можливі тимчасові переривання постачання води у повному обсязі", - повідомили на підприємстві.

У "Харківводоканалі" запевнили, що в екстрених ситуаціях докладають максимум зусиль для відновлення водопостачання, задіюючи всі наявні ресурси, в тому числі альтернативні джерела води. Однак мешканці мають усвідомлювати необхідність створення власних резервів питної води на випадок непередбачуваних обставин.

Фахівці рекомендують зберігати невеликий стратегічний резерв питної води в кількох окремих ємностях у прохолодному темному місці.

Через обстріли, які завдає РФ з 22 березня та протягом останніх тижнів, у деяких районах міста була відсутня вода або ж її подавали зі зниженим тиском. Це пов‛язано з тим, що ворог наносив удари по енергооб'єктам Харкова та області.