Реєстр військовозобов'язаних в Україні мають намір підв'язати до "Дії". Про це на брифінгу 9 березня розповів військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап.

За його словами, до початку повномасштабного вторгнення в Україні створювався електронний реєстр "Оберіг". У цю базу вносилися всі військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років.

Ця робота призупинялася в низці регіонів, де вели активні бойові дії, але зараз відновилася. Володимир Арап додав, що незабаром цей реєстр планують підв'язати до "Дії", і військовозобов'язані зможуть отримувати повістки через цей додаток. Точних термінів цього нововведення військовий комісар не уточнив.

Ще в січні 2023 року в Мінцифрі анонсували появу військового квитка в "Дії", але зазначали, що повістки через цей сервіс не розсилатимуть. На брифінгу Володимир Арап ще раз наголосив, що військкоми можуть роздавати повістки у Харкові де завгодно – не лише за місцем прописки військовозобов'язаного, а й на вулиці чи торговому центрі. Докладніше - у нашому матеріалі.