На Харківщині вчителі отримали майже 6 000 ноутбуків. В обласній військовій адміністрації повідомили про реалізацію програми “Ноутбук кожному вчителю”.

Комп'ютерна техніка надходить від компанії Google та ЮНЕСКО.

До Харківської області в рамках цього проекту направили 5 895 хромбуків. На початку листопада до навчальних закладів уже передано 5186 одиниць техніки. Ще понад 700 хромбуків мають бути доставлені найближчим часом.

Хромбук (Chromebook) – це ноутбук чи планшет виробництва Google. Він призначений для використання насамперед при підключенні до мережі інтернет. Головною особливістю цих комп'ютерів є короткий час запуску.

Першочергово хромбуки передаються до навчальних закладів на звільнених територіях, зокрема до громад Куп'янського та Ізюмського районів. Хромбуками забезпечили громади, які значно постраждали від російської агресії: сім громад Чугуївського та вісім громад Харківського району. Техніку також направили до Золочівської, Богодухівської та Лозівської громад. Частину хромбуків було передано до харківських установ професійно-технічної освіти та до вузів.

Нова комп'ютерна техніка дозволить вчителям налагодити ефективний процес дистанційного навчання, що стало максимально актуальним за умов воєнного стану.

Усього за минулий рік від Google за підтримки ЮНЕСКО до різних областей країни надійшло 50 тисяч нових хромбуків для педагогів. Харківщина здобула найбільшу кількість серед усіх регіонів.

Подібна програма діяла і 2021 року. Тоді українські вчителі отримали понад 62 тисячі комп'ютерів.