Харків став партнером американського проєкту USAID "Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування" ("ГОВЕРЛА"). Відповідний меморандум було підписано 9 жовтня, повідомили в міськраді.

Партнерами проєкту стали 20 нових громад.

Як зазначив мер Харкова Ігор Терехов, підписання цього меморандуму важливе для міста. Терехов подякував народу США за підтримку України і наголосив на важливості децентралізації, яка допомогла Харкову вистояти під час повномасштабного вторгнення РФ.

"Реформа децентралізації має тривати, незважаючи на війну. Також ми повинні мати чіткий план дій і розвитку наших міст: що будуємо, що відновлюємо, які конкретні кроки мають бути зроблені в наших громадах", - зазначив Ігор Терехов.

Мер Харкова зазначив, що громади мають забезпечити максимально прозорі умови співпраці для інвесторів, тому необхідно продовжувати боротьбу з корупцією. Також важливу роль у розвитку громад, за словами мера, відіграє діалог між місцевою владою і жителями.

Проєкт "Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування" ("ГОВЕРЛА") - один із найбільших проєктів USAID з підтримки органів місцевого самоврядування та реформи децентралізації. У рамках проєкту кожна громада-партнер отримує комплексну підтримку для економічного розвитку.