18 тварин було отруєно у "Фельдман Екпарку". У прокуратурі повідомили, що, за попередньою версією, тварин отруїв хтось із відвідувачів традиційного фестивалю "Бал хризантем".

Трагедія сталася 8 жовтня. Під час ранкового обходу працівники екопарку виявили померлими 12 декоративних кроликів і 6 морських свинок.

Поліцейські провели огляд місця події, опитали свідків, вилучили змиви з вольєрів.

Відомості про правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

"Фельдман-Екопарк" розташований на північній околиці Харкова відразу за окружною дорогою. Парк займає площу 140,5 гектарів. До війни тут утримували понад 5 тисяч тварин. Під час повномасштабної агресії РФ парк серйозно постраждав від обстрілів: 80% будівель було зруйновано, загинули 300 тварин. Під обстрілами загинули шестеро людей - працівники парку і підліток. 

Парк відновлюють. 1 червня 2023 року відкрили першу локацію - "Долину альпак". 1 жовтня стартував традиційний "Бал хризантем"

Вхід в екопарк - безкоштовний. Час роботи - з 10.00 до 17.00.

Від Держпрому до парку ходить безкоштовний автобус. З графіком руху можна ознайомитися тут.