Силовики викрили мешканку Куп'янська Харківської області, яка підтримувала окупантів та навіть отримала російський паспорт. Про це повідомили в Управлінні СБУ Харківської області.

За даними слідства, мешканка Куп'янська багато років чекала на "звільнення".

"Після повномасштабного вторгнення загарбників вона добровільно перейшла на бік ворога і підтримала окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях. Щоб довести свою відданість загарбникам, жінка навіть здобула російський паспорт і показово надала інтерв'ю рашистським ЗМІ", - розповіли в СБУ.

У пропагандистському відео, що з'явилося в інтернеті, жінка раділа приходу "визволителів" та закликала всіх підтримати "російський світ".

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше на Харківщині чиновник в обмін на посаду став співпрацювати з окупантами. За інформацією СБУ, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України чоловік добровільно перейшов на бік ворога та погодився зайняти псевдопосаду "начальника відділу освіти у тимчасовій цивільній адміністрації Куп'янського району Харківської області".