Значна частина Ізюмського району, як і раніше, знаходиться в окупації: сюди не доставляють гуманітарну допомогу, а організувати евакуаційні коридори неможливо. Про це повідомив голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

За його словами, під контролем України знаходяться лише населені пункти Донецької селищної ради, Барвінківської міської ради та частина Балаклійської міської ради.

"Інша частина територій, на жаль, повністю окупована ворогом. По лінії фронту – Сіверським Дінцем йдуть великі бої, також окупанти обстрілюють мирне населення", - розповів Степан Масельський.

Глава Ізюмської РВА додав, що від російських обстрілів уже загинули 855 мешканців району, зруйновано понад 1000 будівель, і ці дані не є остаточними.

Через постійні обстріли в Ізюмському районі неможливо відновлювати пошкоджені об'єкти інфраструктури. Проте рятувальники, медики продовжують працювати і на тимчасово окупованих територіях району, щоб допомагати українським громадянам, які фактично стали заручниками росіян. Однак, на окупованих територіях не надаються медичні послуги, а медустанови не обслуговують людей.

Пенсії громадянам виплачують лише у Барвінківській, Донецькій та деокупованій частині Балаклійської громади. На окупованих територіях соціальні виплати надходять на банківські картки, а ті, хто не має карт, зможуть отримати виплати в будь-якому відділенні «Укрпошти» на підконтрольній території України.

На тимчасово окуповану територію росіяни не дозволяють завозити гуманітарні вантажі, а також не узгоджують коридори для евакуації населення.

Наразі на неокупованих територіях Ізюмського району ведеться збирання ранніх зернових. Загалом аграрії намолотили 91 620 тонн зерна: озимого жита – 454 тонни, озимого ячменю – 3400 тонн, озимої пшениці та тритикале – 87 766 тонн.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше Степан Масельський заявляв, що в Ізюмі та Балаклії – постійні перебої з водою. Крім того, у захоплених населених пунктах очікуються проблеми із проходженням опалювального сезону.