В окупованих містах Харківської області – Ізюмі та Балаклії – вода подається з перебоями, а опалювальний сезон, ймовірно, буде провалений. Про це в ефірі національного телемарафону 4 серпня повідомив голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський, пише KharkivToday.

За його словами, в Ізюмі та Балаклії - постійні перебої з водою. Часто води немає по 3-4 дні на тиждень. Через відсутність стабільного водопостачання окупанти навіть просять місцевих жителів не поливати рослини.

Крім того, у захоплених населених пунктах очікуються проблеми із проходженням опалювального сезону.

"Ніхто нічого не готує. В Ізюмі зруйновано котельні, газопроводи, повністю не забезпечено електропостачання. Про який можна говорити опалювальний сезон, якщо місто без газу та стабільного електропостачання?" – зазначив Степан Масельський.

Крім цього в окупованих населених пунктах відсутнє медичне обслуговування, є ймовірність, що не працюватимуть школи – а якщо й відкриються, то навчатимуть дітей у них за російськими програмами. Степан Масельський наголосив, що ці території для нормального життя не придатні.

Глава Ізюмської РВА додав, що сьогодні мешканці Ізюму, Балаклії та інших окупованих населених пунктів шукають будь-якої можливості, щоб виїхати на підконтрольну Україні територію.

"Небезпечно, мало коридорів. Є дві можливості — через Росію, країни Балтії, Польщу повернутися в Україну. І є один коридор, який працює раз на тиждень, ним можуть перейти діти, жінки та чоловіки старше 65 років", - додав Степан Масельський.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше мер Ізюма Валерій Марченко також заявляв, що взимку у місті не буде тепла, оскільки розбиті всі котельні та зруйновано газопровід. Крім того, у місті перебої зі світлом через розбиті обстріли підстанції.