У Дергачах продовжують перевіряти внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - учасників програми "Прихисток". Люди, які розмістили на своїй житлоплощі ВПО, мають право отримувати 900 грн за кожного переселенця. Головними вимогами програми "Прихисток" є постійне та фактичне проживання осіб зі статусом ВПО у приймаючої сторони. 

Станом на 9 лютого 2024 року в Дергачівській громаді зареєстровано 91 власника будинків, які розмістили в себе 224-х переселенців.

9 лютого працівники відділу соціального захисту Дергачівської міськради виїхали до чотирьох сімей, які отримують щомісячну грошову компенсацію за безоплатне розміщення ВПО. Було встановлено, що переселенці перебувають на місці.

Додаткову інформацію про реєстрацію в програмі "Прихисток" можна отримати за телефоном: 05763-3-02-05 (відділ соціального захисту, пн-пт - з 8:00 до 16:00).

Протягом лютого-березня 2024 року такі перевірки проводитимуться в Первомайській громаді. Про це повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

ВПО необхідно буде пред'явити паспорт громадянина України, свідоцтва про народження дітей, довідки про взяття на облік ВПО.

Якщо відомості про розміщення ВПО не підтвердяться, то виплати власникам житла припинять. У разі встановлення обставин, що містять ознаки кримінального правопорушення, буде направлено повідомлення в поліцію.