У Харкові вночі порізали колеса на 300 машинах. Про це з посиланням на слова поліції розповіла SQ мешканка Північної Салтівки Наталія Чернявська, автомобіль якої також постраждав від рук вандалів.

За її словами, у ніч на 8 грудня було порізано шини на машинах, припаркованих у дворах по вулиці Дружби Народів та прилеглих. Вночі мешканці нічого не чули. Камери на будинках вимкнені – вони не працюють із 24 лютого.

Вранці люди виявили понівечені автомобілі. При цьому з машин нічого не пропало, тобто зловмисники мали на меті саме порізати шини. Декілька сотень людей не змогли виїхати на роботу.

Мешканці викликали поліцію. Силовики почали збирати заяви у постраждалих. За словами поліцейських, станом на 8 ранку було відомо про 300 пошкоджених машин.

Наталія Чернявська називає те, що сталося, диверсією проти жителів Північної Салтівки – району, який найсильніше постраждав від війни.

Редакція SQ відправила до облуправління поліції запит з приводу того, що сталос. Там обіцяли прокоментувати ситуацію.

Наприкінці жовтня мер Ігор Терехов говорив про тяжку криміногенну ситуацію на Північній Салтівці та закликав поліцію посилити там патрулювання.