ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" повернуло клієнтам майже півмільйона гривень перерахунку за газ. Про це повідомили у прес-службі компанії.
Так, станом на 8 липня ТОВ "ХАРКІВГАЗ СБУТ", що працює під брендом ТВОЄ ГАЗЗБУТ, повернуло клієнтам - побутовим споживачам 445,3 тисяч гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ.

"Загалом ми отримали від клієнтів 785 заяв на повернення близько 1,687 млн. гривень. Повернення перерахунку триває, і ми дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, військовий стан та дії ДК "Нафтогаз України" уповільнюють процес повернення коштів", - розповів директор ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" Павло Тиндик.

Зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" відбулася в червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі оператора вказана 1 травня. В умовах відсутності комунікації із споживачами з боку нового постачальника ТОВ "ДК "Нафтогаз України" частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника.

"Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до "постачальника останньої надії" лише 12 червня. Після того, як ми дізналися з інформаційної платформи ТОВ "Оператор ГТС України" про зміну постачальника, ми почали інформувати про це наших споживачів", - зазначив директор компанії .


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


У компанії уточнили, що автоматично перевести перерахунок з особового рахунку до ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" на особовий рахунок клієнта у ТОВ "ГК "Нафтогаз України" неможливо, оскільки це різні юридичні особи.

"Якщо у споживача є перерахунок, або він сплатив газ помилково, то може надіслати нам заяву на повернення коштів", - зазначив директор ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ".

Нагадаємо, наприкінці квітня 2022 року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обов'язків щодо постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Тому нові договори на закупівлю газу для населення з ДК "Нафтогаз Трейдинг" не уклали переважну більшість постачальників. Внаслідок цього понад 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні "постачальника останньої надії", функції якого виконує ТОВ "ДК "Нафтогаз України".