У “Харківобленерго” пояснили, чому світло у Харкові відключають не всім і буває так, що в одному будинку світла немає, а в сусідньому – є.

Електромережа Харківської області працює у екстремальних умовах. Постійні російські обстріли призводять до нових ушкоджень мережі, через що енергетики змушені відключати певні лінії, щоб провести аварійно-відновлювальні роботи.

“Якщо у вас немає світла, а у вашого сусіда є, це не означає, що про вас “забули”. Це означає, що ви з сусідом підключені до різних ліній, і зараз немає можливості забезпечити одночасну подачу електроенергії до ваших будинків. Крім того, ви повинні знати, що принцип роботи електроустаткування – це безперебійний режим. Воно не розраховане на часті вимикання-вмикання та може просто не витримувати. Як результат – ще більш масштабні аварії та триваліші знеструмлення. Тому, на жаль, є випадки, коли в тому самому районі частина абонентів відключається на більш тривалий час”, - заявили енергетики.

У Харкові запроваджено графік відключення світла. Але буває, що люди не мають світла довше, ніж зазначено в графіках. Це пов'язано з пошкодженнями обладнання та додатковими обмеженнями на постачання електроенергії до Харківської області, які застосовує "Укренерго".