У Харкові дитина добу ховалася від матері у недобудові. Поліцейські повернули зниклу дитину батькам. Про успішну пошукову операцію повідомили в обласному управлінні поліції.

6 січня о 18.00 правоохоронцям надійшла заява від мешканки Київського району про зникнення її 13-річної доньки. Співробітники сектору ювенальної превенції та оперативники виявили дівчину у недобудові, де вона ховалась майже добу. Дитина опинилась у небезпечній ситуації, оскільки температура повітря 6 та 7 січня становила 10-13 градусів нижче нуля.

Було встановлено, що дівчинка пішла з дому через конфлікт із матір'ю.

З дитиною поліцейські провели профілактичну розмову. Також було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язки щодо виховання дітей) КУпАП.

Після Нового року поліцейські розшукали та повернули батькам двох дітей – 9-річну дівчинку та трирічного хлопчика. У першому випадку дитина вирушила на тренування та не повернулася додому вчасно. У другому – знайома батьків доглядала малюка і втратила його з поля зору.

Декілька десятків дітей зникли в Харківській області в період військових дій. Правоохоронці розслідують справи про зникнення 44 дітей, які зникли в регіоні після повномасштабного вторгнення РФ.